Termelési folyamat

 

1. A kiváló minőségű, szelektált, nyers kávét előkészítik a szállításra.

A különböző országokból érkező kávébabok eltérő aromával rendelkeznek. Az eltérő termőterületen kívül, két fő kávéfajtát különböztetnek meg: a Robusta-t és az Arabica-t.  

A Robusta koffeintartalma magasabb (2 - 4,5%). A szemek mérete általában kisebb, ízük igen erőteljes és kesernyés, gazdag krémmel, kevésbé intenzív illattal rendelkeznek. Főként Indonéziában, Nyuga-Afrikában és Ázsiában találhatók nagyobb termőterületek.

Az Arabica kávébabok aromájukat tekintve sokkal lágyabbak és gazdagabbak, koffein tartalmuk alacsonyabb (1,1 - 1,7%). 800-1800m közötti, trópusi hegyoldalakon, vulkanikus talajon érzik magukat a legjobban. Igen érzékeny fajta a betegségekre ezért termesztése nagy körültekintést igényel. Aromájuk nagymértékben függ a termőföld adottságaitól, a klímától, amik meghatározzák, hogy a fűszeresebb, savasabb vagy csokoládésabb ízek dominálnak majd a kávészemekben. Főbb termőterületek: Braziliában, Guatemalaban, Kenyában találhatóak. 

2. A hajókon érkező szállítmányt átrakják teherautókra.          Kávé rakodás

3. A teherautókról a kávé közvetlenül a szállítószalagra kerül. 

Kávé teszt

 

 

 

4. A kávén mélyreható teszteket végeznek a szakemberek, mely magába foglalja a vizuális, műszeres és érzékszervi vizsgálatokat.

 

  

 

 

Kávé silókban tárolása

 

 

 

5. Pneumatikus szállítórendszeren kerülnek a válogatott kávészemek a speciális silókba, ahol a nyers kávét előkészítik a pörkölésre.

 

 

 

 

Kávé pörkölés

 

 

6. A kávészemeket a fajtának megfelelő hőmérsékleten, a pörkölő mester által meghatározott módon, forró levegővel pörkölik a számítógépekkel irányított pörkölő gépeken. Az olasz pörkölési metódusnak köszönhetően a kávészemek sötétebbek és intenzívebb aromát kölcsönöznek a tradicionális presszókávé italnak a német nyelvterületeken elterjedt bécsi pörkölési szintű kávészemekhez képest.

 

Kávékeverék összeállítása

 

 

7. A különböző kávészemek keverésével különféle típusú és íz világú kávék készülnek. A különleges kávékeverékek megalkotásához a több féle termőterületről származó arabica és robuszta kávészemeket önmagában, illetve keverve is csomagolják annak érdekében, hogy kivételesen összetett íz világú keverékeket kínáljanak az igényes fogyasztóknak.

 

 

Kávé őrlése

 

 

 

8. Az őrölt kávékat, ellenőrzött hőmérsékleten, speciális őrlőgépeken készítik.

 

 

  

Kávé csomagolása

 

 

 

9. A kávét aroma megőrző csomagokba adagolják.

 

 


 

Kávés raklapok összekészítése

 

 

 

 

10. A raklapok összekészítése is az automatizált folyamat része.

 

 

Kávé raktár

 

 

 

 

11. A paletták automatikusan érkeznek meg a méhkaptár rendszerű raktárba.

 

 

Kávék automatizált rakodása

 

 

 

12. A szállításra kész árút automatikusan helyezik el a rakodási területen.


 

 

Kávéval felpakolt teherautó

 

 

 

 

13. A felpakolt teherautók útnak indulnak a célállomás felé.

 

 

 

Automata nyomkövető rendszer

 

 

 

14. Az egyedi nyomon követési rendszer biztosítja, hogy minden csomag az adott rendeltetési helyre érkezzen meg.

 

 

 

 

Keress minket Facebook-on

Elérhetőségünk

 1046 Budapest, Kiss Ernő utca 3/a

Minden munkanapon 07:30 - 16:00

+36 (1) 477 7020

info@cady-trade.hu