Kávés receptek

 

Karácsonyi-fűszeres Macchiato

Karácsonyi-fűszeres MacchiatoHozzávalók:

-       1 adag Pellini TOP 100% arabica espresso (25-30 ml)

-       1-1 cl Cointreau (narancslikőr)

-       tejszín

-       fahéj

-       szegfűszeg

-       szerecsendió

-       nádcukor

 

Mozsárban apróra törjük a fahéjat, szerecsendiót és szegfűszeget. Főzőedénybe 0,2 dl vizet töltünk, hozzáadjuk a nádcukrot, az összetört fűszereket és 1 cl Cointreau likőrt. Közepes lángon az első forrásig keverjük, majd levesszük a lángról.

Hűlést követően az elkészült szirupot leszűrve habszinfonba töltjük, hideg tejszín hozzáadásával összerázzuk a szifont, majd 2 órára a hűtőbe tesszük. 

2 óra elteltével felrázzuk ismét a szifont, majd beletekerjük a patront. 

A nagy méretű, hosszú pohár aljába 1 cl Cointreau likőrt öntünk,  készítünk rá friss Pellini TOP 100 % arabica espresso-ból egy Latte Machiato-t , majd az ital tetejét az ízletes, fűszeres tejszínhab krémmel díszítjük.

 

 

 

 

Keress minket Facebook-on

Elérhetőségünk

 1046 Budapest, Kiss Ernő utca 3/a

Minden munkanapon 07:30 - 16:00

+36 (1) 477 7020

info@cady-trade.hu