Az a jó kávé, ami a kávéfogyasztó igényeire van szabva

Egyre nagyobb igény mutatkozik a vásárlók részéről a jó kávéra, ezért kávé forgalmazóként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ennek az elvárásnak megfeleljünk. Olyan kávét ajánlani, ami valóban elnyeri majd a fogyasztó tetszését, kizárólag a személyes igények részletes feltérképezésével lehetséges. 

  

Az eszköz az alapja

Lényeges, hogy az adott kávét milyen eszközzel szeretnék elkészíteni : Karos, pumpás espresso géppel, automata kávégéppel, kotyogóval vagy valamilyen más alternatív eszközzel illetve van-e megfelelő őrlő a háztartásban.  A készítési technológia nagymértékben befolyásolja az elkészült ital jellemzőit, ezért különböző eszközökhöz, különböző összetételű, pörkölésű, őrölt kávé esetén megfelelő őrlésfinomságú kávét érdemes használni.

Pörkölés fontossága

Fontos szempont a fogyasztó ízlésének és elvárásainak figyelembe vétele, mert a borokhoz hasonlóan,  a kávékból is léteznek intenzívebb íz világú, karakteresebb fajták és lágyabb, selymesebb aromájú típusok. Akik a testesebb olasz kávékat kedvelik, azok a sötétebb pörkölésű kávéinkból válogathatnak, az egészen sötét dél olasz pörkölésű Saicaf kávéktól az észak olasz, enyhébb pörkölésű Pellini kávékeverékekig. Akik pedig a különlegesebb íz világú kávékra vágynak és nem rettennek meg a gyümölcsös, összetettebb ízektől és aromáktól, nekik a termőterület szelektált, kézműves mikropörkölőnktől származó, világosabb pörkölésű kávéinkat ajánljuk.

Összefoglalva, a kávéfogyasztók ízlése nagyon eltérő lehet, ezért fontos számunkra, hogy a széles választékunkkal, mindenki számára elérhetővé tegyük az ízléséhez leginkább passzoló kávétípust, mind ízvilágban, mind összetételben vagy kiszerelésben.

Hírek, cikkek és érdekességek

Emlékezni illatokra és ízekre, ez a kulcs kávékostóláshoz is

Emlékezni illatokra és ízekre, ez a kulcs kávékostóláshoz is


A második részben, eljött az ideje a kóstolásnak is, hogy végre elme…

Eszpresszó titkok

Eszpresszó titkok


Öt fontos összetevője van a tökéletes eszpresszó készítésének, amely…

Keress minket Facebook-on

Elérhetőségünk

 1046 Budapest, Kiss Ernő utca 3/a

Minden munkanapon 07:30 - 16:00

+36 (1) 477 7020

 info@pellinicaffe.hu