Víz világnapja - március 22.

vizvilagnapja

A tökéletes espresso titka nem csak a kávéban rejlik...

A tökéletes minőségű espresso legfontosabb alapeleme a kiváló minőségű szemes kávé és a tiszta, friss víz. A víz világnapja alkalmából ez utóbbi összetevőnek jelentőségét szeretnénk kiemelni. A kávé 98%-a víz, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő összetételű, tiszta, szennyező anyagoktól mentes vizet használjunk a kávékészítés során.

A vízvezetékrendszerben található lerakodások, klór, ólom és egyéb nehéz fémek, növényvédő szerek befolyásolják a víz ízét és kellemetlen szagot kölcsönözhetnek a víznek, ezzel együtt pedig a kávéitaloknak is.

Megfelelő szűrőrendszerrel kitűnő minőségű vizet biztosíthatunk a kávékészítéshez, mely elősegíti az aromák hatékonyabb kivonatolását az őrleményből. A fejlettebb szűrők a magnézium pótlását is biztosítják, ezáltal a víz finomabb, selymesebb hatású lesz, ami alapját képezi az ízgazdagabb kávéitaloknak. Nem elhanyagolható szempont a víz karbonát tartalmának csökkentése sem, amivel megelőzhetők a korai vízkőlerakodások, így a kávégép vízkövesedése ellen is véd.

Új vendéglátó partnereinknél gyakran tapasztaljuk, hogy a vízszűrőrendszer telepítését követően a kávét aromásabbnak érzik és olyan különleges ízek megjelenéséről számolnak be, melyekkel korábban nem találkoztak. Egyértelműen pozitívan értékelik a változást, ezért minden partnerünk számára térítésmentesen biztosítjuk a víz szakszerű bevizsgálását és az adott helyszín adottságainak megfelelő vízszűrő rendszer telepítését és annak beállítását, hogy mindenki számára biztosítani tudjuk a kifogástalan Pellini minőséget. Rengeteget teszteltük a különböző vízszűrő megoldásokat amire megtaláltuk a számunkra legmegfelelőbbet. 

Pellini víz világnapja

A barista versenyeken a víz kérdése hasonló súllyal bír mint az hogy az adott eseményre milyen kávégépet biztosítanak vagy milyen tejjel lehet készíteni a cappuccino-kat. De nem csak a vendéglátó ipari professzionális kávégépek kapcsán fontos, a vízminőség kérdése. Otthoni kávéfogyasztók körében is gyakran halljuk miképp próbálják megoldani a víz minőség javítását. Sokan ásványvízzel próbálkoznak, mások pedig ioncserélt vízzel. Egyik megoldás sem feltétlenül jó, hisz tekintettel kell legyünk a kávégép megóvására a vízkő ellen, illetve az íz értékek megtartására és kiemelésére. A túllágyított vízzel készített kávé íze gyengébb, ezért itt is szükséges az egyensúly. Véleményünk szerint otthoni felhasználásra, ha nem áll rendelkezésre szakszerűen beállított víztisztító rendszer, akkor egy szűrőkancsó ideális megoldás lehet.

 

További kávégép kihelyezéssel kapcsolatos információk...

Kávékeverékek vendéglátó egységeknek...

Kávékeverékek otthoni fogyasztók számára...

Az espresso titok...

Hírek, cikkek és érdekességek

Az a jó kávé, ami a kávéfogyasztó igényeire van szabva


   Az eszköz az alapja Lényeges, hogy az adott kávét milyen eszköz…

A kávé eredete

A kávé eredete


  A kávészemek serkentő hatásának felfedezéséhez több legenda is fű…

Keress minket Facebook-on

Elérhetőségünk

 1046 Budapest, Kiss Ernő utca 3/a

Minden munkanapon 07:30 - 16:00

+36 (1) 477 7020

 info@pellinicaffe.hu