Hírek

Olaszrizling Október Nagykóstoló

Budapesti Borfeszt 2017Csupa rizling!

A nagyszerű Winelovers bor tematikájú rendezvényeinek októberi állomása, melynek központjában Magyarország legjelentősebb szőlőfajtája áll, az olaszrizling.

Read more...

Az a jó kávé, ami a kávéfogyasztó igényeire van szabva

Egyre nagyobb igény mutatkozik a vásárlók részéről a jó kávéra, ezért kávé forgalmazóként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ennek az elvárásnak megfeleljünk. Olyan kávét ajánlani, ami valóban elnyeri majd a fogyasztó tetszését, kizárólag a személyes igények részletes feltérképezésével lehetséges. 

Read more...

Budapest Borfesztivál 2017

Budapesti Borfeszt 2017Éld át velünk a borok ünnepét!

Budapest legjelentősebb borfesztiválják rendezik meg a Budai Vár falain belül,melyen a Pellini Caffé is részt vesz az igazi olasz kávé képviseletében.

Read more...

Kávékóstolás művészete workshop

Hogyan kell helyesen kávét kóstolni? Milyen uralkodó íz és illatjegyek jellemzőek a különböző fajtákra?

Read more...

Milyen a kávécseresznye íze?

Az érett kávécseresznye körülbelül egy szőlőszem méretű, meglepően ízletes, talán enyhén sárgadinnyére emlékeztető édes ízzel, finom frissítő savassággal jellemezhető. 

Read more...

Rendkívül hasznos infók, ha kávé- és kávégépvásárlás előtt állsz!

Nem tudod mi lenne jó Neked? Hadd segítsek!

Ahogy elindulunk a bevásárló körútra, folyamatosan nő rajtunk a nyomás, mint a kávégép kazánban, hogy a legjobb ár-érték arányú kávét és kávégépet vegyük kicsiny konyhánkba. Szédelgünk az akcióktól, kuponoktól és a smooth jazz pláza muzsikáktól, így nem csoda, ha nehezen tudunk dönteni mit is vásároljunk magunknak, családunknak, vagy a szomszédnak cserébe azért, hogy végre ne bömböltesse a zenét az éjszaka közepén.

Read more...

BORdói november 2016

A bordói vörösek nagykóstolója

2016. november 26-án a Corinthia Hotel Budapest Bordói November prémium boros rendezvényének, ahol a Bordeaux-i házasítások vörös borai kapják a főszerepet.

Read more...

Eszpresszó titkok

A jó eszpresszó kávé fogyasztása nem csupán divat, hanem valódi olasz tradíció, aminek világszerte több millió kávérajongó hódol.

Read more...

Whisky show 2016

Az élet vize Budapesten - Whisky Show 2016

Az élet vizének nevezett whisky kultúra elmélyítése céljából kerül megrendezésre immáron hagyományt teremtve a Whisky Show, melynek 2016-ban a Corinthia Hotel ad otthon. A világ nagy whisky gyártó nemzetei mindannyian képviseltetik magukat - Írország, Skócia, Amerikai Egyesült államok,Kanada és Japán. Ebbe a nemzeti kavalkádba hoz egy cseppnyi Olaszországot a Pellini Caffé.

Read more...

A kávé eredete

A kávé az egyik legismertebb növény, a belőle készült ital pedig világszerte az egyik legnépszerűbb frissítő. A kávé a kávécserje nevű örökzöld növény termésének, a kávébabnak a feldolgozott magja.

Read more...

Olaszrizling Október 2016

Borimádó Nagykóstoló - Olaszrizling Október

2016. október 8án a Corinthia Hotel szolgál majd otthonául az Olaszrizling Október rendezvénynek, ahol a látogatók mindent megtudhatnak hazánk egyik legelterjedtebb szőlőfajtájáról, mely a 19. század közepétől hódította meg országunkat, főképp a vulkanikus eredetű területeket.

Read more...

Édes Napok 2016

Sweet dreams vagyis Édes Napok 2016

Szeptemberben ismét megédesíthetjük a napjainkat a Szent István Bazilika előtt, ahol immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre hazánk legnagyobb édességfesztiválja az Édes Napok, melyen a elvarázsolunk Téged a különleges olasz kávéinkkal.

Read more...

Sirha Nemzetközi Szakkiállítás 2016

Egy helyszín a szakma NAGYjainak

A Foodapest, az UKBA és a Hoventa rendezvények egyesüléséből jött létre a SIRHA kiállítás, amely 3 napos eseménynek a Hungexpo szolgál helyszínéül. A rendezvény kiváló platformot kínál a szakma képviselőinek termékeik, szolgáltatásaik és újdonságaik bemutatására. A színvonalat pedig különböző szakmai versenyekkel emelik a szervezők. 

Read more...

Rosalia Fesztivál 2016


Bor, mámor, Budapest

Immáron hagyományt teremtve, idén is megrendezésre kerül a Rosalia Fesztivál 2016. május 6-8. között a Városligetben. A látogatók ezúttal több mint 50 standon ízlelhetik meg a pincészetek borkülönlegességeit, de természetesen a középpontban most is a fenséges rosé borok állnak majd a gyöngyöző, habzó borok és pezsgők mellett. 

Read more...

Víz világnapja - március 22.

vizvilagnapja

A tökéletes espresso titka nem csak a kávéban rejlik...

A tökéletes minőségű espresso legfontosabb alapeleme a kiváló minőségű szemes kávé és a tiszta, friss víz. A víz világnapja alkalmából ez utóbbi összetevőnek jelentőségét szeretnénk kiemelni. A kávé 98%-a víz, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő összetételű, tiszta, szennyező anyagoktól mentes vizet használjunk a kávékészítés során.

Read more...

Magyar Borok Bálja

KávéBár Bazár 2016

11. Magyar Borok Bálja - gasztronómia high-end módra

2016. február 27-én immáron 11. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Borok Bálja, amelynek az InterContinental Budapest ad otthont. A rendezvény célja, hogy a magas minőségű magyar borokat hozzájuk méltó környezetben mutassa be exkluzív vendégeinek. 

Read more...

Kávé ABC

A leggyakoribb kávéfajták

Az alábbi összeállításban igyekeztünk a legismertebb kávé italokat és kávé specialitásokat bemutatni. 
Egyes italok elkészítésénél lehetnek eltérések a helyi szokásoknak megfelelően. 
Jelen esetben az olasz kávéiskola iránymutatásait vettük alapul.

Espresso

 

 

Espresso: 

A legtöbb kávés ital alapja. 7-11 gramm kávéból készítik, mely a tradicionális olasz sztenderd szerint 25-30 mp alatt folyik le. Jó elkészítve, tömör, mogyoróbarna krém fedezhető fel az ital tetején.

Mennyisége: 30 ml.

 

Ristretto

 

 

Ristretto:

Az eszpresszóhoz képest rövidebb ital, melynek íze intenzívebb. Készítése hasonló az eszpresszóhoz (őrlésfinomítással tökéletesíthetjük), kevesebb vízzel készül. 

Mennyisége: 20 ml.

 

Doppio

 

 

Doppio: 

Dupla eszpresszó, 14-22 gramm kávéból készül, dupla szűrővel. Cappuccinos pohárban szervírozzák.

Mennyisége: 60 ml.

 

Coffee Loungo

 

Café lungo (hosszúkávé):

30ml forró víz alapra presszókávét készítenek. A presszókávét a csésze oldalára folyatva a kávé krémje tovább megmarad az ital tetején. Az őrlés durvábbra állításával a forró víz alap, elhagyható.

Mennyisége: 60 ml.

 

Americano

 

 

Americano:

Hosszú kávé, több forró vízzel. 60ml forró víz alapra presszókávét készítenek. Az őrlés durvábbra állításával, a forró víz alap csökkenthető, melyre lungot készítenek.

Mennyisége: 90 ml.

 

Espresso macchiato

 

 

Espresso macchiato:

Espresso kávé egy csöppnyi tejhabbal a tetején, ezért foltos eszpresszónak is nevezik. Íze karakteresebb a cappuccino-hoz képest. 

Mennyisége: 40 ml.

 

Cappuccino

 

Cappuccino:

 1/3 rész eszpresszó, 1/3 rész forró tej és 1/3 rész tejhab, vagy ahogy manapság készítik: A tejet mikro-habbá gőzölve, 1/3 rész eszpresszót 2/3 rész mikro-habbal díszítenek, mellyel különféle mintákat öntenek az ital tetejére, különlegességképpen. Utóbbi változatot flat white-nak is nevezik.

Mennyisége: 90 ml.

 

Latte Machiato

 

 

Latte Machiato:

Nagy méretű, hosszú pohárba tejhabot öntenek, melynek az aljára leülepedik a forró tej, erre óvatosan rácsurgatják az eszpresszót, mely befolyik a tejhab és a forró tej közé, egy háromrétegű (tejhab, eszpresszó, tej) italt eredményezve. 

Mennyisége: 300 ml.

 

Caffe Latte

 

 

Caffé Latte (tejes kávé):

Eszpresszó alapra, gőzölt meleg, vagy hideg tejet öntenek. Nagyméretű hosszú pohárban vagy bögrében szolgálják fel. 

Mennyisége: 200-300 ml.

 

Cafe au lait

 

 

Cafe au lait:

Dupla eszpresszó kávé, hasonló mennyiségű gőzölt tejjel. Ízében a latte-val ellentétben a kávé dominál.

Mennyisége: 120 ml.

 

Coretto

 

 

Caffé Coretto: 

Eszpresszó ital, alkoholos változata. A leggyakrabban egy kis grappát (olasz törkölypálinka) öntenek az eszpresszóhoz, de helyi szokásoktól függően használnak hozzá más, az eszpresszó ízvilágához illő likőrt, párlatot is. 

Mennyisége: 40 ml.

 

Caffé Cortado

 

 

Caffé Cortado:

Eszpresszó, tejhabbal a tetején. Több tejhabot használnak, mint az eszpresszo machiato esetében.

Mennyisége: 50 ml.

 

Moccacino

 

 

Moccacino:

10 ml csokoládészirupra presszót készítenek, majd felöntik gőzölt tejjel és tejhabbal. A másik módszer amikor capuccinot készítenek sűrű tejhabbal, melynek a tetejét csokoládé sziruppal dekorálják.

Mennyisége: 90 ml.

 

Melange

 

 

Melange:

Több féle elkészítési módja létezik, az egyik legnépszerűbb, amikor egy hosszú pohár aljába mézet tesznek, majd Latte Macchiatot készítenek rá. A másik módszer amikor lungót (hosszú kávét), gőzölt tejjel és tejhabbal öntenek fel.

Mennyisége: 300 ml.

 

Irish Caffe

 

 

Irish Caffé (Ír kávé):

4 cl ír whiskey-ben 2 teáskanál barna cukrot karamellizálnak (gőzzel vagy meggyújtják) ezután hosszú kávét készítenek rá, majd a tetejére óvatosan, folyékonyra habosított tejszínt öntenek. 

Mennyisége: 200 ml.

 

Affogato

 

 

Affogato:

Egy gomboc vanília fagylalthoz egy adag eszpresszót öntenek, melyet azonnal szervíroznak. Olasz nyelvterületen ezt az italt Affogato-ként ismerik

Mennyisége: 60 ml.

 

Ice Caffé

 

 

Ice Caffé (jegeskávé):

Több ismert elkészítési módja létezik, a legkedveltebb, amikor egy gombóc vanília fagylaltra, hideg tejet öntenek, majd erre egy adag eszpresszót töltenek rá óvatosan. A tetejét tejszínhabbal díszítik.

Mennyisége: 300 ml.

 

Shakerato

 

 

Shakerato:

Egy presszókávéban cukrot oldanak fel, majd shakerben jéggel összerázzák és átlátszó, talpas pohárban azonnal szervírozzák. 

Mennyisége: 60 ml.

 

  •  Start 
  •  Prev 
  •  Next 
  •  End 

Page 1 of 2

Hírek, cikkek és érdekességek

Miként kóstol egy kávét egy szakavatott borkedvelő?

Miként kóstol egy kávét egy szakavatott borkedvelő?


Abból indult ki, hogy hozzáértő kóstolással valószínűleg ugyanúgy nö…

Eszpresszó titkok

Eszpresszó titkok


Öt fontos összetevője van a tökéletes eszpresszó készítésének, amely…

Keress minket Facebook-on

Elérhetőségünk

 1046 Budapest, Kiss Ernő utca 3/a

Minden munkanapon 07:30 - 16:00

+36 (1) 477 7020

 info@pellinicaffe.hu